Find rundt på hjemmesiden:

Tilbage til “Velkommen”

Om romanerne for voksne(Du er nu i afsnittet “Om ungdomsromanerne” og kan navigere rundt i dette allerøverst på siden.)

 


“De har ikke mine fingeraftryk. Jeg findes ikke. Jeg må ikke være her…”

I et desperat forsøg på at give Charlie et liv sender hans far ham og en kammerat fra Sugartown til det velhavende City. Efter syv år i flygtningelejr bliver Charlie udvist på sin 18-års fødselsdag. Han stikker af, driver rundt uden ID med lidt tøj i en pose og flytter ind i en besat ejendom. Flygtningene stjæler vand og strøm, arbejder på kanten. Slås. Elsker. Men efterhånden som tusinder kommer over havet, bliver pladsen for trang. Hvornår eksploderer det hele?

I skyggezonen er en selvstændig fortsættelse af Exit Sugartown, tilsammen fortæller de to bøger en saga om vor tids migranter.


Forlagets side om romanen:

http://rosinante-co.dk/i-skyggezonen-id40118


Anmeldelser:

    Kent Poulsen i Børn & Bøger 1/16:

“Det er en utrolig velfortalt roman - til Young Adult-gruppen - som i den grad sender et vigtigt budskab og signal om den verden, som lige nu brutalt folder sig ud udenfor vore døre. Fin læsning og brugbar i mange sammenhænge. Stor anbefaling!”


Søren Fanø i bogbotten.dk – 14.1.16:

http://www.bogbotten.dk/boganmeldelse/i-skyggezonen/

... giver med sin gribende, autentiske og barske fortælling et enestående indblik i flygtningens, eller migrantens, liv. Især solidariteten blandt flygtningene der sættes på vanvittige prøver og som afstedkommer, at moralske forestillinger forandres eller smuldrer. Bogen anbefales på det varmeste til undervisningen i både dansk og i samfundsfag.

(Den) ... nøgterne, registrerende fortællestil er befriet for løftede pegefingre og moraliserende bemærkninger ... fortjener ikke kun unge læsere. Voksne i alle aldre kan med stort udbytte læse med.”


Arne Toftegaard Pedersen i Svenska Dagbladet, 15.12.15:

En av årets mest läsvärda ungdomsromaner är ”I skyggezonen”, Martin Petersens andra bok om flyktingpojken Charlies dramatiska upplevelser.


Bibliotekslektøren, Lars Larsen, 16.11.15:

Spændende og barsk roman for unge om at forlade sit udsigtsløse liv for at søge sig en fremtid som illegal indvandrer … Ligesom i ‘Exit Sugartown’ er forfatteren god til at beskrive sted, miljø og personer. Teksten er overskuelig og dialogpræget … Omslagsfoto og teksten på bagsiden giver et levende indtryk af stemning og indhold … Udover ‘Exit Sugartown’ og ’70 mil til paradis’ er der ikke meget skønlitteratur om emnet for unge … Anbefales til folkebiblioteker og PLC.


Fra brugersitet, “Palles gavebod”, 30.11.15:

Barsk og tankevækkende fortælling om håb, tab, liv, død og jagten på en bedre fremtid. Men også om kærlighed, venskab og kampen for overlevelse.


Fra brugersitet “bookeater.dk”, 7.11.15:

Det er en bog fyldt med gåpåmod og venskab, om en kamp for at få arbejde og for at blive set af myndighederne. Migranterne i City er lidt det problem, som alle kender til, men som ingen gør noget ved.

Bogen er meget tankevækkende, og man kan ikke lade være med at tænke på, hvordan vi danskere - og europæere generelt - behandler migranterne der kommer til os. Jeg er overrasket over, hvor godt det hele er beskrevet i bogen, og jeg følte mig nærmest som en del af to-nul-syv, Charlies bosted.

http://www.bookeater.dk/vbforum/ungdomsboger/19159-skyggezonen.html


Bjarne Jensen i “Bogrummet”, 5.11.15:

Jeg kan ikke mindes, at jeg har læst en bog, der er mere aktuel end denne, i disse tider hvor migranter længe har fyldt mediebilledet ... Martin Petersen tegner et unikt billede af hvordan flygtninges liv kan være, men leverer samtidigt et stærkt portræt af en ung mands tanker, behov og håb sammen med et smertefuldt bevis på, hvad nøden kan få et menneske til at gøre.”

http://bogrummetwp.dk/boganmeldelser/i-skyggezonen-af-martin-petersen/


Steffen Larsen, Politiken, 15.11.15:

Martin Petersen er en god researcher. Han har rejst på de lokaliteter, som sætter aftryk i de to bøger. Han kender til udnyttelse, ydmygelse og prostitution ... Forfatteren ved det hele, men han får det ikke omsat til litteratur, som griber. Han skriver en reportage til skolebrug, og det er også godt nok hvis man ikke forventer mere.


I SKYGGEZONEN