Adams fest

 

Hvordan er det at vågne op i en verden hvor der pludselig er fred - men hvor krigen har raset og stadig dominerer tanker og handlinger? Hvordan er det at starte forfra et sted hvor både huse og ens egen bevidsthed ligger i ruiner?

Har mennesket en chance her? Kan man være menneske her?


--------------------------------

Adams fest

Høst & Søn, 2000.

Omslag: Marlene Sherar, Imperiet

ISBN 87-14-19826-6

Fra 13 år. Udsalgspris kr. 249,-

NU I 9. OPLAG!


NU OGSÅ SOM E-BOG:

Kr. 49, Klik her.


--------------------------------------

Fra forlagets pressemeddelelse:


Fra det totale nulpunkt


Krigen er slut, og fuglene synger. Han er alene mellem murbrokker og døde soldater. Han ved ikke hvem han selv er, og frygter lyden af skridt. En aften ser han gløden af en cigaret. Bag den er en pige, og hun taler til ham. De er unge og sultne, de forsøger at skabe deres eget liv i resterne efter de voksnes krig ...

... det centrale er historien om at starte fra det totale nulpunkt og langsomt blive menneske med al den glæde og smerte livet fører med sig. Derfor bliver Adams fest trods det dystre scenarie fortællingen foregår i, en optimistisk hyldest til livet og humanismen.


--------------------------------------


Adams fest

- foregår i en by hvor krigen har hærget. Den starter med krigens sidste skud. Der bliver stille, man kan høre fuglene synge over ruinerne. En ung mand kravler ud af et hul. Det er morgen. Livet kan begynde igen.

Den unge mand ved ikke hvem han er, husker ikke sit navn, er nærmest kun en vandrende krop med dyriske behov. Efter nogle Robinson-agtige dage i starten, hvor han lever af en kasse halvrådne æbler han har fundet i en kælder, samt af kiks fra de døde soldaters rationer, møder han et andet menneske. Det er en pige der beder ham om vand. Tør han svare hende?Adams fest i undervisningen:


Læs Thomas Illum Hansens "Procesorienteret litteraturpædagogik". En virkelig god indgang til arbejdet med denne (og andre) romaner. En metode der forener læserens oplevelse af teksten med lærerens viden om den.


Et sæt opgaver kan hentes her: Lærer Ole Vognstofts hjemmeside.Anmeldelser, kommentarer


Anmeldelse af Zenia Johnsen i “fortaellingen.dk”.


5.12.2000

"Aktuelt":


"Krig og fred

Ny stor bog for unge af Martin Petersen.


Først er der ild og eksplosioner. Læseren ved lige så lidt som drengen, der vakler ind på scenen. Han ved ikke, hvad han selv hedder. Senere møder han en pige, der er tørstig. Hun kalder ham Adam, for noget skal man jo hedde. Så finder han en kælder med æbler at bo i ... Det er en tidløs historie, der gør indtryk. Den er veldrejet, opfindsom og godt fortalt. Man er selv i Königsberg - eller var det

Angola?"

Steffen Larsen


Bibliotekslektørerne:

(00/49) 23205165

ibc 81

"... Martin Petersen har gjort det igen. Adams fest er en dramatisk, bevægende og fængslende ungdomsroman for unge fra 14-15 år. Med syvtommersøm slås fast at han kan skrive med intens indlevelse og har noget på hjerte. Som læser hører man bomber, føler angst, smager blod eller støv og mærker sult, håbløshed, glæde, kærlighed og sorg med hovedpersonen. Sproget er afvekslende og godt ... Trods alt det der sker i bogen, lykkes det M.P. at bevare troen på mennesket!"

Susanne Christensen


ibc 82

"Denne ungdomsbog fænger straks. Man bliver uvilkårligt grebet af bogens tidløse og på sin vis groteske univers ... Krigen er ikke sted- og tidsfæstet, hvilket er en af bogens mange styrker. Det kunne i og for sig være hvor som helst og når som helst ... Krigen er slut, men dens rædsler og dens konsekvenser rent mennekseligt gennemsyrer bogen. Netop på den baggrund står håbet og troen på livet stærkt. Denne velskrevne og medrivende bog formår at give emnet en ny, livsbekræftende vinkel med stærk appel ikke blot til unge. Til selvlæsning fra 13 år. Oplagt til fælleslæsning i dansk i 8. og 9. klasse."

Bodil Pedersen (S)


Berlingske Tidende. "Tæt på"-tillægget, 30.12.2000:


"... En pige krydser hans vej, hun giver ham en smule varme og ikke mindst et navn, Adam, et fundament for udvikling af en ny identitet ... Langsomt begynder han at huske, hjulpet på vej af et par børn han vælger at lukke ind i sit usle kælderrum. De udgør en slags underjordiske, som langsomt finder tilbage til en tilværelse blandt andre mennesker ..."

Eva Glistrup.


"Adams fest" modtog, sammen med "Med ilden i ryggen" og websiderne i tilknytning til denne, Dansk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris 2001.Tilbage til startsiden