Find rundt på hjemmesiden:


Du er nu i afsnittet “Romanerne for voksne” og kan navigere rundt i dette øverst på siden. Øvrige afsnit herunder:


Tilbage til “Velkommen”

Foredrag, undervisning

Om ungdomsromanerne


På Djævelens tilskyndelse

 

Rosenkilde / Lindhardt og Ringhof, 2016

  
  

Historisk roman om “den gamle mand og magten”.

Den aldrende kong Niels af Danmark (1104-34) ønsker sit livsværk, et, for den tid, fredeligt Danmark, bevaret ved at sikre at tronen nedarves til sønnen Magnus. Fortællingen foregår i tiden omkring mordet på Knud Lavard i 1131.


1100-tallets brutale middelaldersamfund opleves i romanen både af kong Niels og hans purunge svigerdatter, prinsesse Richiza af Polen der som 11 årig kommer til det danske hof for at indgå et tvangsægteskab, som det ofte skete dengang i fyrstefamilier.


Det er desuden en fortælling der anfægter den helgenmyte om Knud Lavard, som Saxo har gjort sit til at plante som den skinbarlige sandhed i dansk historieskrivning.


historie-online.dk skrev:

“Det, der fanger læseren er, at forfatteren har evne til at give disse personer "kød og blod" på godt og ondt, så vi føler med dem, ængstes med dem, græder med dem og glæder os med dem. Heri består forskellen mellem at læse en velskrevet historisk roman og en historiebog.

Spændingen i Kongsgården før det sidste store drama: Det endelige, afgørende slag bygges op på en åndeløst spændende måde. Flot tænkt af forfatteren!”

Hele anmeldelsen HER.

(Birthe Korsbæk)


Bibliotekslektør, Jørgen Bartholdy:

Drabet på Knud Lavard i Haraldsted Skov d. 7. januar 1131 er en skelsættende begivenhed i nationens historie, og har været emne for mange både fag- og skønlitterære tolkninger. Her fortælles historien for dem, der holder af at læse en velresearchet, traditionel historisk roman ... Bogen præsenterer os for en lang række af periodens historiske personer med Magnus' far, Kong Niels, som den centrale skikkelse. Spillet mellem den gamle rutinerede, men også lidt trætte konge og hans ivrige brushoved af en søn, står som et væsentligt omdrejningspunkt

Petersen har styr på det historiske både det politiske og det mere hverdagsagtige, og man mærker en grundig research.”Interview med forfatteren på forlagets blog.


Tilbage til “Velkommen”.