Martin Petersen, forfatter

 
 

Find rundt på hjemmesiden: (Du er i afsnittet “Om forfatteren” og kan navigere rundt i dette øverst på siden.)

Om forfatteren /”hjem”/”her”

Om romanerne for voksne

Om ungdomsromanerne

Historisk doku vedr. Med ilden i ryggen

Homepage auf Deutsch mit info zum “Mit Feuer im Rücken”

---------------------------------------------------------------------------


NY HISTORISK ROMAN, oktober 2016:


På Djævelens tilskyndelse

Rosenkilde / Lindhardt og Ringhof, 2016

    

 

Den gamle mand og magten. En historisk roman om den aldrende kong Niels af Danmark (1104-34) der ønsker sit livsværk, et fredeligt Danmark, bevaret ved at sikre at tronen nedarves til sønnen Magnus. Fortællingen foregår i tiden omkring mordet på Knud Lavard i 1131.


1100-tallets brutale middelaldersamfund opleves i romanen både af kong Niels og hans purunge svigerdatter, prinsesse Richiza af Polen der som 11 årig kommer til det danske hof for at indgå et tvangsægteskab, som det ofte skete dengang i fyrstefamilier.


Det er desuden en fortælling der anfægter den helgenmyte om Knud Lavard, som Saxo har gjort sit til at plante som den skinbarlige sandhed i dansk historieskrivning.


Anmeldelse på historie-online.dk (klik herunder for at læse det hele):

“Det, der fanger læseren er, at forfatteren har evne til at give disse personer "kød og blod" på godt og ondt, så vi føler med dem, ængstes med dem, græder med dem og glæder os med dem. Heri består forskellen mellem at læse en velskrevet historisk roman og en historiebog.

Spændingen i Kongsgården før det sidste store drama: Det endelige, afgørende slag bygges op på en åndeløst spændende måde. Flot tænkt af forfatteren!”

(Birthe Korsbæk)Interview med forfatteren på forlagets blog.Stenansigter

Roman for voksne der foregår omkring Valdemar Atterdags invasion på Gotland i 1361. Under det afgørende slag beskytter Visbys borgere sig bag bymuren mens en gotlandsk bondehær bliver slagtet udenfor. Romanen handler om en borger, en kunstner, der sammen med mange andre blot ser på uden at reagere. Hvorfor lader vi det frygtelige ske lige uden for vores sikre mure uden at gribe ind?

Klik på titlen for at læse uddybende omtale, baggrund og en række anmeldelser.


Martin Petersen har med ”Stenansigter” skrevet en gribende historisk roman om en skyld, der findes befrielse for ... Tidsbilledet er overbevisende og atmosfærerigt – med et mylder af sansede detaljer.

Claus Grymer, Kr. Dagblad


Exit Sugartown

Rosinante&Co/Høst & søn, 2014.

(Info in English HERE).

Ungdomsroman om to unge piger der drevet af fattigdom må rejse ud fra Sugartown, et sted i den tredje verden, til “vores” verden. Menneskesmuglerne lokker med rigdom i City, men virkeligheden er en anden, og pigerne må gang på gang overskride deres egne grænser. Hvor langt går de?


“... på én gang forfærdende, fascinerende og livsbekræftende.”

(Kari Sønsthagen i Berlingske Tidende, 16.5.14)


“...slutningen efterlader læseren i en tavs, dyb eftertænksomhed.”

(Carl Christian Rasmussen i Folkeskolen,19.5.14)
I skyggezonen

  1. Høst & Søn/Rosinante & co, 2015


  2. - en selvstændig fortsættelse af EXIT SUGARTOWN,

  3. tilsammen fortæller de to bøger en saga om vor tids migranter.


Kent Poulsen i Børn & Bøger 1/16:

“... en utrolig velfortalt roman - til Young Adult-gruppen - som i den grad sender et vigtigt budskab og signal om den verden, som lige nu brutalt folder sig ud udenfor vore døre. Fin læsning og brugbar i mange sammenhænge. Stor anbefaling!”

    Læs hele anmeldelsen HER.Oversigt over forfatterskabet:

Jeg har skrevet 6 romaner og 1 digtsamling for voksne - og 11 romaner for børn og unge, bl.a. den prisbelønnede Med ilden i ryggen.


Romanerne

- starter ofte et sted i virkeligheden. Den der var, eller den der er. Her placerer jeg mine personer, og herfra handler de via min og læserens indlevelse. De fleste af mine romaner er enten historisk inspirerede eller bygger på en nutidig virkelighed. (Bibliografi nederst.)


Forfatteren:

Jeg er læreruddannet, har arbejdet ca. tyve år i folkeskolen frem til 1998, herefter forfatter på fuld tid. Startede med sange, revynumre og digte, nu er det romaner jeg bruger det meste af min tid på.

Et par sangtekster og sange er det også blevet til. (Bl.a. “Vi vil ha’ voksne der griner”, kendt af mange fra FDF’s sangbog.)


Priser:

· Kulturministeriets børnebogspris, 1999 for Med ilden i ryggen.

· Frie Grundskolers Lærerforenings børnekulturpris, 2000.

· Dansk skolebibliotekarforenings børnebogspris, 2001 for Adams fest, Med ilden i ryggen samt dokuwebsiten om sidstnævnte.


Desuden nomineret til:

· Årets historiske bog, 2004 på historie-online.dk (Dansk Historisk Fællesråd) for Indtoget i Kautokeino. (Fik dog ikke prisen ...)


E-bøger.

De meget læste ungdomsromaner Med ilden i ryggen, Adams fest samt en selvbiografisk inspireret roman, Blymatroser kan købes som e-bøger via DENNE side.


Skrivningen er det primære for en forfatter, men foredrags- og undervisningsvirksomhed omkring såvel kreativ skrivning som egne bøger er også spændende arbejdsområder for mig.


Uddannelse

Min uddannelse til forfatterhåndværket har jeg flere steder fra: Et par selvstyrende skrivegrupper som jeg har deltaget i, har givet mig meget, og også samarbejdet om mine manuskripter med et par superkvalificerede forlagsredaktører har været uvurderligt.

Et par år i Dramatikervæksthus, en forsøgsuddannelse for børnedramatikere, har været meget værdifulde, ligesom 3-dages seminaret "Story" med Robert McKee har givet mig en vigtig og inspirerende indsigt i konstruktionen af en beretning.


Kontakt

Højager 59, 8530 Hjortshøj

marlan@mail.dk

Tlf: 0045 8622 1102


På disse sider kan du klikke rundt og få information om bøgerne, og du kan hente en INFOFOLDER til print HER

God fornøjelse.


Bibliografi

Gennemblæst, digte, Thykjær, 1987

Colabrus og vingesus, læse-let børnebog, CDR-Forlag, 1989

Langt over grænsen, børne-ungdomsroman, Borgen, 1990

Kassio den tungeløse, ungdomsroman, Høst, 1995

Manden med sækken, dokumentarisk roman, Hovedland, 1996, og 2007 ny udgave med ny titel: Kun i Horsens var han hjemme.

Password Manitoba, ungdomsroman, Høst, 1996

Malenes forklaring, ungdomsroman, Høst, 1997

Flyvekatten, børneroman, Høst, 1998

Med ilden i ryggen, Høst, 1999

Adams fest, ungdomsroman, Høst, 2000

Kærlighed i modlys, roman, Høst, 2002

Indtoget i Kautokeino, historisk roman, Samleren, 2004. Ebog, Rosenkilde&Bahnhof, 2014.

Det handler om væsner - en fortælling fra kloden Lunz, del af en intern storytelling om ledelse for afd. PP, firma H. Lundbeck. Til personalebrug.

Udviklet i samarbejde med Wagn Interaktion. 2005.

Lille fisk, ungdomsroman, Høst, 2006.

Kongen der sendte paven en fugl, historisk roman, Samleren, 2008.

Blymatroser, erindringsroman, e-bog på eget forlag. 2012.

Exit Sugartown, ungdomsroman, Høst, 2014.

Stenansigter. Historisk roman. Rosenkilde & Bahnhof, 2014.

I skyggezonen, ungdomsroman, Høst, 2015.

På Djævelens tilskyndelse. Historisk roman, Rosenkilde/Lindhardt og Ringhof, 2016.


Herudover har jeg bidraget med noveller til forskellige antologier, fx. "Rus" og "Dollargrinet" (Høst & Søn) samt "Oprydning" (forlaget Tøkk/august 2001).

Novellen "Venusdrengen" står i novelleantologien "Hjertevirus" der blev udgivet i forbindelse med "Den gode historie"-ugerne i 2002, og i december 2002 kom Samlingen "Fra Saxo til sjette maj" (forlaget Tøkk, red. Nanna Gyldenkærne) med novellen "Sjette maj".

“Miljøsvin” i samlingen “Fimbulsommer”, forlaget Tøkk, 2009, red. Nanna Gyldenkærne. Novellerne handler om miljø, ansvar og klimaforandring.

“Baghjul” blev “udgivet” som opgavetekst af Undervisningsministeriet i forb. med Folkeskolens afgangsprøve for 9. klasse i læsning 2012. Køb den som “e-novelle” HER.Ved siden af prosaen har jeg arbejdet med tekster til scenen på en uddannelse til børnedramatiker i "Projekt Væksthus", en forsøgsuddannelse iværksat af Børneteatersammenslutningen og Teaterrådet.

I 2001 skrev jeg "Solo - historien om en vinderfilm" til, for og med "Opgang 2's Livsteater". Stykket blev opført i december-januar 2001-2002.Disse sider er sidst redigeret: 31.10.2016